I Underlandet skapar filmisk folkmusik för fiol och piano. Tillsammans med dansaren Fanny Kivimäki gör de en överraskande konsert där musiken tar plats i rummet. Tystnad och stillhet är lika viktiga som energi och rörelse. Vi fångar upp impulser och använder improvisation för att skapa närvaro. Välkommen till vårt Underland!

I Underlandet
Sedan 2009 har I Underlandet varit en personlig röst i folkmusikvärlden. Gruppen har fått strålande recensioner för sitt täta sampel och sin originella musik.


”en dragning åt jazz och kammarmusik som känns frisk och bra. […] Den passar väldigt fint i vår upprivna tid.” 4/5, DN, Po Tidholm

Fanny Kivimäki
Fanny Kivimäki är en prisbelönt koreograf och dansare. Med stor närvaro låter hon musiken ta plats i rummet. Hon understryker det visuella elementet genom att fånga upp musikens skiftande stämningar och gestalta i rörelse.

”This slight young woman dances like the devil itself, and you experience extreme difficulty in casting your eyes from her” recension av Faith, Sydafrika artlink.co.za